Međunarodni dan roditelja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Međunarodni dan roditelja obilježava se 1. lipnja, a važan je podsjetnik na vrijednost i važnost obitelji kao zajednice koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveće vrijednosti. Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je u svojoj rezoluciji iz 2012. godine 1. lipnja Međunarodnim danom roditelja.

U prostoru poludnevnog boravka održano je dvodnevno obilježavanje Međunarodnog dana roditelja, te je tako 31. svibnja 2021. koordinator dnevnih aktivnosti održao kreativnu likovnu radionicu s korisnicima na kojoj su izrađene čestitke za zahvalu roditeljima. Korisnici su pripremili i kratki sastavak na temu
„ Što za mene znači roditelj“.

Drugom danu obilježavanja Međunarodnog dana roditelja, 1. lipnja 2021. nazočili su članovi projektnog tima na čelu s voditeljicom projekta Majom Vrban, te predstavnici partnerskih ustanova Centra za socijalnu skrb Novska i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, korisnici te njihovi roditelji.

Predstavnici partnerskih ustanova imali su priliku upoznati roditelje korisnika, te su na kratkoj tribini međusobno razmijeniti iskustva roditeljstva. Po održanoj tribini djeca su roditeljima uručila čestitke izrađene prvoga dana obilježavanja Međunarodnog dana roditelja i pročitali sastav na temu „Što za mene znači roditelj“.
Potom je koordinator dnevnih aktivnosti održao s roditeljima i djecom likovnu radionicu na kojoj je zadatak bio u tehnici glinamola izmodelirati djecu i roditelje.

Po održanoj radionici uslijedilo je osvježenje za sudionike.