Edukacija Kako štititi dobrobit djeteta

Facebook
Twitter
LinkedIn

U utorak, 20. listopada 2020. godine u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska, u prostoru galerije Pučkog otvorenog učilišta Novska održana je edukacija „Kako štiti dobrobit djeteta“ (nasilje i manipulacija među maloljetnicima).

Edukaciju putem online platforme, u skladu s epidemiološkim preporukama, u trajanju od 6 sati održala je Ana Raguž, magistra psihologije zaposlena u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba zdravstvena je ustanova kojoj je osnovni cilj pružanje psihološke, socijalne, psihijatrijske, defektološke i pedijatrijske pomoći djeci s različitim traumatskim iskustvima, kao i njihovim roditeljima, kako bi se bolje i uspješnije nosili s posljedicama ovih iskustava. Ovo prvenstveno uključuje seksualno, fizički i emocionalno zlostavljanu te zanemarenu djecu, ali i djecu rizičnu za traumatizaciju.

Uz dijagnostičku i forenzičnu obradu, stručnjaci Poliklinike pružaju individualni i grupni savjetodavni rad i podršku djeci i roditeljima. U okviru svog područja djelovanja, Poliklinika također organizira i provodi edukaciju, superviziju i stručno usavršavanje za stručnjake u ustanovama direktno uključenima u problematiku zlostavljanja.

Predmetna edukacija prva je u nizu edukacija koje će se održati u sklopu projekta za djelatnike Grada Novske i partnerskih organizacija Centra za socijalnu skrb Novska i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik s ciljem podizanja njihovih kapaciteta, podučavanja mjerama obiteljsko-pravne zaštite, roditeljskim kompetencijama i stilovima, privrženosti i izazovima u odgoju, socijalnom radu u zajednici i zaštiti dobrobiti djeteta.